• Soğuk oda bakımı

    1. Soğutma Sistemini Kontrol Edin

    Soğutma sistemi, herhangi bir soğuk depolama sisteminin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, sorunsuz çalıştığından emin olmak için sürekli izlenmelidir. Aşağıdakiler, denetlenmesi gereken temel bileşenlerdir:

    Soğuk oda dijital  sensörünüzün etkinliğini kontrol edin: soğuk oda dijital  sensörünün doğruluğunu ölçmek için farklı bir profesyonel termometre kullanabilirsiniz. Soğuk odanın  soğukluğunu ölçerseniz ve iki cihazın sıcaklık seviyeleri arasında farklılık varsa, bu buzdolabı sensörünün sabitlenmesi gerektiği anlamına gelir. Bu nedenle, kalibre etmek veya değiştirmek gerekir.

    Kompresörünüzü inceleyin:Kontrol edilmesi gereken bazı hususlar, oluşturulan gürültüyü, tüketilen elektriği ve üretilen soğuğu içerir. Sağlıksız bir kompresör çok fazla ses çıkarır ve aşırı ısınır. Bu durumda, sorunu hemen çözmelisiniz. Alternatif olarak, soğutma ekipmanınızın garantisi varsa, değişim için soğuk hava deponuzla iletişime geçebilirsiniz.

    Evaporatörün sağlığını günlük olarak kontrol edin:Evaporatör bir soğuk depolama tesisi içinde yer almaktadır. Depolanan ürünlerden ısı alır. Öncelikle hava sıcaklığına, üretilen sese, su veya yağ sızıntısına ve küf oluşumuna odaklanarak günlük olarak kontrol etmelisiniz.

    Yüksek veya olağandışı bir ses çıkarıyorsa, sıcak hava üretiyorsa ve su veya yağ kaçağı varsa, mümkün olan en kısa sürede tamir etmelisiniz. Ancak, aşırı derecede hatalıysa, yenisini almayı düşünmelisiniz.

    Bir kondanser  kalite kontrolü yapın:Kondenser, soğutma sisteminin dış kısmıdır ve birincil görevi soğutucu sıvıyı soğutmaktır. Soğutucu akışkan çıkışına giden borular daha soğuksa kondenser sağlıklıdır. Sıcak olmaları, ekipmanın düzgün çalışmadığını ve onarılması gerektiğini gösterir.

    Özellikle, genel soğuk oda soğutma sisteminin aylık bir işlevsellik testini gerçekleştirmeli ve arızaları gidermelisiniz. Onarımları yaparken de soğuk hava depolarının nasıl çalıştığı konusunda ileri düzeyde bilgiye sahip profesyonel bir müteahhit ile çalışmak hayati önem taşır.

    2. Tüm Elektrik Bağlantılarını Kontrol Edin

    Soğuk depolama tesisinizdeki tüm elektrik bağlantılarının kontrol edilmesi, uygun akım akışını sağlamak için çok önemlidir. Soğuk hava deposu sisteminin bazı bölümlerine elektrik gelmiyorsa arızayı bulup onarması için bir elektrikçiye başvurabilirsiniz. Ayrıca, sigortaların arızalanabileceği durumlar da vardır. Bu durumda, elektrikçiden sigortayı değiştirmesini istemelisiniz.

    3. Tesisi Temiz Tutun

    Soğuk hava deponuzu uygun soğuk oda temizlik ürünleri ile düzenli olarak temizlemelisiniz. Bu, depolanan öğeleri kirletebilecek bakteri veya küf gibi mikroorganizmaların büyümesini önler. Soğuk depolama tesisinizi küflenmeden korumanın diğer yolları şunlardır:

    Temiz ve tamamen çalışan bir havalandırma kullanın

    Hava kaçaklarını kontrol edin ve onarın. Hava kaçakları sıcaklık dalgalanmalarına neden olarak küf oluşumuna yol açabilir ve bu da ürün hasarına neden olabilir.

    Küf sporlarının yayılmasını önlemek için süresi dolmuş gıda maddelerini çıkarın

    Soğuk oda kapısı contalarını düzenli olarak temizleyin

    Genel olarak, soğuk hava deposu sisteminizin iç hijyenini ve temizliğini korumak, verimliliğini artırır.

    4. Soğuk Odanın Nem Seviyesini İzleyin

    Soğuk hava deposunun nem seviyesinin günlük olarak izlenmesi gereklidir. Standart seviyeleri aşarsa küf veya bakteriye ve dolayısıyla ürünün bozulmasına neden olabilir. Çoğu soğuk odada nemi kontrol etmek için dijital higrometreler kullanılır vesoğuk hava depoları.

    Bununla birlikte, profesyonel bir higrometre kullanarak higrometrenin doğruluğunu izlemek iyidir. İki cihaz farklı nem seviyeleri ölçüyorsa bu, higrometrenizin tam olarak çalışmadığını gösterir. Bu nedenle, kalibre etmeli veya yeni bir tane almalısınız.

    5. Soğuk Odanın Duvarlarını, Zeminini ve Tavanını Buz İçin Kontrol Edin

    Soğuk odanızın duvarlarında, tavanında ve zemininde buz birikmesi olup olmadığını kontrol edin ve ortadan kaldırın. Herhangi bir miktarda buz onları bozabileceğinden, özellikle alanı sebze ve meyveleri depolamak için kullanıyorsanız, buzun çıkarılması önemlidir.

    Büyük buz kristalleri hücre duvarı hasarına ve su göçüne neden olur; böylece meyve ve sebzeler kurur ve buruşur hale gelir. Bu nedenle, kaliteli gıda sağlamak için soğuk oda yüzeylerindeki buzu ortadan kaldırmak çok önemlidir.

    Ayrıca, bir buz yığını görürseniz, sıcaklık sensörünüz, kompresörünüz veya buharlaştırıcınız düzgün çalışmıyor olabilir. Bu nedenle ekipmanı incelemeli ve gerekli onarımları yapmalısınız.

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı